Wrapy z szynką
poziom
średnie
dla ilu?
4 os.
czas
Składniki
- 4 tortille pszenne
- 1 opakowanie serka śmietankowego
- 7 łyżek Majonezu Kieleckiego
- 6 plasterków szynki konserwowej
- 6 dużych liści sałaty
- 16 listków sałaty
- kilka łodyżek tajskiej bazylii
- kilka czarnych oliwek
Wrapy z szynką
Przygotowanie
1
Połowę placka tortilli posmaruj serkiem śmietankowym, ułóż na nim liście sałaty, a na niej plasterki szynki. Szynkę posmaruj łyżką Majonezu Kieleckiego i ułóż na niej kilka liści szpinaku.
2
3
Odczekaj 15 minut, żeby tortilla lekko zwilgotniała. Po 15 minutach placek ciasno zroluj od strony posmarowanej serkiem, a suchy rant posmaruj Majonezem Kieleckim.
4
Zrolowaną tortillę pokrój na wrapy o szerokości 3 cm. Czynność tę powtórz przy kolejnych plackach.