Wiosenne roladki kieleckie


poziom
średnie

dla ilu?
3 os.

czas

Składniki

  • kilka plastrów szynki
  • 4 jajka
  • 1/2 świeżego brokuła
  • 50 g żółtego sera
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 cebuli
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • sól
  • pieprz
  • sałata do podania

Produkty użyte w przepisie:

Wiosenne roladki kieleckie

Przygotowanie

1

Jajka ugotować na twardo, obrać, zetrzeć na tarce.

2

Różyczki brokuła podzielić na mniejsze kawałki, ugotować we wrzątku ze szczyptą soli i cukru do miękkości. Odcecidż i wystudzić.

3

Brokuły dodać do jajek.

4

Paprykę, cebulę i szczypiorek posiekać w drobną kostkę, ser zetrzeć na tarce wszystko razem połączyć i doprawić do smaku solą i pieprzem.

5

Całość wymieszać z Majonezem Kieleckim.

6

Pastę nałożyć na pokrojoną cienko szynkę, którą należy zawinąć w roladki.

7

Całość obwiązać szczypiorkiem.

8

Podać schłodzone na sałacie.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Niepękające skorupki jajek


Na dzień dobry

Czytaj

Niepękające skorupki jajek

PORADA

Drożdżówki

4 os. trudne

Czytaj

Drożdżówki

4 os. trudne

Domowy przecier pomidorowy

wielu łatwe

Czytaj

Domowy przecier pomidorowy

wielu łatwe

Żeberka na ostro

4 os. średnie

Czytaj

Żeberka na ostro

4 os. średnie

Sałatka z tuńczykiem

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka z tuńczykiem

wielu łatwe

Mini hamburgery

4 os. łatwe

Czytaj

Mini hamburgery

4 os. łatwe

Babka majonezowa waniliowo – kakaowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowa waniliowo – kakaowa

wielu średnie

Minisałatka nowalijkowa

wielu łatwe

Czytaj

Minisałatka nowalijkowa

wielu łatwe

Tuńczykowa tarta z majonezowym pazurem

4 os. trudne

Czytaj

Tuńczykowa tarta z majonezowym pazurem

4 os. trudne

Czyszczenie ryb z łusek


Czytaj

Czyszczenie ryb z łusek

PORADA

Na następną okazję...