Wiosenne roladki kieleckie
poziom
średnie
dla ilu?
3 os.
czas
Składniki
- kilka plastrów szynki
- 4 jajka
- 1/2 świeżego brokuła
- 50 g żółtego sera
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 cebuli
- pęczek szczypiorku
- 2 łyżki Majonezu Kieleckiego
- sól
- pieprz
- sałata do podania
Wiosenne roladki kieleckie
Przygotowanie
1
Jajka ugotować na twardo, obrać, zetrzeć na tarce.
2
Różyczki brokuła podzielić na mniejsze kawałki, ugotować we wrzątku ze szczyptą soli i cukru do miękkości. Odcecidż i wystudzić.
3
Brokuły dodać do jajek.
4
Paprykę, cebulę i szczypiorek posiekać w drobną kostkę, ser zetrzeć na tarce wszystko razem połączyć i doprawić do smaku solą i pieprzem.
5
Całość wymieszać z Majonezem Kieleckim.
6
Pastę nałożyć na pokrojoną cienko szynkę, którą należy zawinąć w roladki.
7
Całość obwiązać szczypiorkiem.
8
Podać schłodzone na sałacie.