Szybka sałatka „co pod ręką”


poziom
łatwe

dla ilu?
wielu

czas

Składniki

  • 1 woreczek ugotowanego ryżu jaśminowego
  • 100 g chudego boczku wędzonego
  • 1/2 drobno pokrojonej papryki czerwonej
  • 2 łodygi drobno pokrojonego selera naciowego
  • 1/2 rzodkiewki
  • 1/2 pęczka drobno pokrojonej zielonej cebulki
  • 2-3 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • sól himalajska i biały pieprz do smaku

Produkty użyte w przepisie:

Szybka sałatka „co pod ręką”

1. Do miski włóż ugotowany ryż, drobno pokrojoną paprykę i seler naciowy.
2. Rzodkiew obierz , zetrzyj na grubych oczkach, dodaj do miski.
3. Boczek pokrój w drobną kostkę, zrumień na patelni i dodaj do reszty składników (bez tłuszczu).
4. Dodaj majonez, drobno pokrojoną cebulkę. Posól, wymieszaj i dopraw do smaku.
5. Podzieli na porcję do małych miseczek, udekoruj pociętą świeżą bazylią.
wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Pięknie obrane jajko


Na Wielkanoc

Czytaj

Pięknie obrane jajko

PORADA

Tortilla z kurczakiem po kielecku

2 os. średnie

Czytaj

Tortilla z kurczakiem po kielecku

2 os. średnie

Sałatka brokułowa z fetą

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka brokułowa z fetą

wielu łatwe

Kiszone cytryny

wielu łatwe

Czytaj

Kiszone cytryny

wielu łatwe

Siekane kotleciki drobiowe z warzywami

4 os. średnie

Czytaj

Siekane kotleciki drobiowe z warzywami

4 os. średnie

Aromatyczna puszysta babka

wielu trudne

Czytaj

Aromatyczna puszysta babka

wielu trudne

Pieczony pstrąg z ziołami

2 os. łatwe

Czytaj

Pieczony pstrąg z ziołami

2 os. łatwe

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Czytaj

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Jogurtowiec na majonezowym cieście

wielu średnie

Czytaj

Jogurtowiec na majonezowym cieście

wielu średnie

Śledź z rzodkiewką i porem

4 os. łatwe

Czytaj

Śledź z rzodkiewką i porem

4 os. łatwe

Na następną okazję...