Śledzie z żurawiną


poziom
średnie

dla ilu?
3 os.

czas

Składniki

  • 3 szklanki wody
  • 3/4 szklanki octu
  • 4 łyżki cukru
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 1 cebula w całości

Produkty użyte w przepisie:

Śledzie z żurawiną

1. Cebulę zagotuj, ostudź.
2. Do zalewy włóż 1 kg płatów śledziowych solonych, nie moczonych.
3. Odstaw na 10 godzin ,po tym czasie odcedź i obsusz śledzie.
4. Śledzie pokrój w paski ok 2cm, włóż do miski, dodaj 2 starte jabłka ,2 garście suszonej żurawiny,2 czerwone cebule pokrojone w kostkę.
5. Wymieszaj.
6. Przygotuj sos z 2 łyżek  majonezu kieleckiego, 2 łyżek jogurtu greckiego,1 łyżeczki musztardy, połącz z resztą.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Czytaj

Jajka faszerowane

wielu łatwe

Babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowa

wielu średnie

Pasta z tuńczyka podawana na grzankach

4 os. łatwe

Czytaj

Pasta z tuńczyka podawana na grzankach

4 os. łatwe

Bakłażany z kielecką duszą

wielu łatwe

Czytaj

Bakłażany z kielecką duszą

wielu łatwe

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

2 os. łatwe

Czytaj

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

2 os. łatwe

Mini hamburgery

4 os. łatwe

Czytaj

Mini hamburgery

4 os. łatwe

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Czytaj

Sałatka w kształcie marchewki

wielu trudne

Aksamitna pomidorowa

4 os. łatwe

Czytaj

Aksamitna pomidorowa

4 os. łatwe

Sałatka ryżowa z mango i szynką

3 os. łatwe

Czytaj

Sałatka ryżowa z mango i szynką

3 os. łatwe

Oryginalna sałatka wielkanocna

4 os. łatwe

Czytaj

Oryginalna sałatka wielkanocna

4 os. łatwe

Na następną okazję...