Sałatkowy tort kanapkowy
poziom
średnie
dla ilu?
wielu
czas
Pierwsza warstwa
- 30 dag pieczarek
- 70g serka topionego kremowego
- 1 łyżka oleju
- Sól, pieprz
Druga warstwa
- 25 - 30 dag szynki konserwowej
- 1/2 cebuli
- 2 korniszony
- 1 łyżeczka Musztardy Kieleckiej
- 100 g serka topionego
- 1 łyżka Majonezu Kieleckiego
- 1 łyżka śmietany 18 %
Trzecia warstwa
- 6 jajek
- 5 - 6 rzodkiewek
- Szczypiorek
- Dwie łyżki Majonezu Kieleckiego
- Sól, pieprz
Dodatkowo
- 310 ml majonezu Kieleckiego
- 1 chleb tostowy
- 1 jajko
- warzywa do dekoracji
Sałatkowy tort kanapkowy
Pierwsza warstwa:
1. Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach i przesmaż na łyżce oleju, dopraw solą i pieprzem, jak przestygnie to wymieszaj z serkiem topionym,
Druga warstwa:
1. Szynkę ,pół cebuli i korniszony pokrój w drobną kosteczkę, wymieszaj z serkiem i musztardą ,majonezem kieleckim i śmietanką
Trzecia warstwa:
1. Jajka ugotuj na twardo, zetrzyj na tarce o grubych oczkach razem z rzodkiewkami ,szczypiorek pokrój drobniutko, wymieszaj z majonezem kieleckim i dopraw solą i pieprzem,
2. Ułóż na półmisku kromki chleba tostowego.
1.Ułóż na półmisku chleb tostowy, masę pieczarkowa, chleb tostowy, masę szynkowa, chleb tostowy, masę jajeczna, chleb tostowy.
2. Posmaruj majonezem kieleckim i udekoruj. Wstaw do lodówki na 2 godz.
2. Posmaruj majonezem kieleckim i udekoruj. Wstaw do lodówki na 2 godz.