Roladki serowe
poziom
łatwe
dla ilu?
wielu
czas
Składniki
- 10 plasterków sera żółtego
- 15 dag szynki wędzonej
- 2 pęczki szczypiorku
- sól
- pieprz
- ostra papryka mielona (według uznania)
- 1 ugotowane jajko na twardo
- rzodkiewki do dekoracji
- grzanki
Roladki serowe
1. Szynkę pokrój w drobiutką kosteczkę.
2. Pęczek szczypioru umyj, sparz wrzątkiem, nastepnie przelej zimną wodą.
3. Osącz, ostudź.
4. Drugi pęczek szczypioru drobno posiekaj.
5. Posiekane jajko wymieszaj z Majonezem, dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką.
6. Przygotowaną pastę równomiernie rozsmaruj na plasterkach żółtego sera.
7. Zwiń roladki, każdą zwiąż jednym piórem szczypiorku.
8. Schłodzić.
9. Roladki podawaj z grzankami i ketchupem.