Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach
poziom
łatwe
dla ilu?
2 os.
czas
Składniki
- 4 plastry schabu
- 1/2 pęczku koperku
- 3 łyżki Majonezu Kieleckiego z czosnkiem
- 30 dag pieczarek
- 2 marchewki
- 2 cebule
- sól
- pieprz
- przyprawa do wołowiny
Roladki czosnkowo – koperkowe na warzywach
Przygotowanie
1
Schab umyj, osusz, rozbij i natrzyj przyprawami.
2
Koperek posiekaj drobno, dodaj do majonezu,przypraw i wymieszaj. Na każdym plastrze schabu rozsmaruj nadzienie, a następnie zwiń schab w roladkę i zepnij wykałaczkami. Obsmaż z każdej strony na patelni grillowej.
3
Wymyte, obrane i pokrojone warzywa podsmaż na patelni,a następnie duś przez około 10 minut. Następnie ułóż warzywa na roladkach i duś pod przykryciem około 20 minut.