Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym


poziom
łatwe

dla ilu?
2 os.

czas

Danie główne

  • 300 g pstrąga łososiowego
  • przyprawa do ryb do smaku
  • łyżka soku z limonki
  • świeżo zmielony pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju do smażenia

Sos koperkowy:

  • 3 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Produkty użyte w przepisie:

Pstrąg łososiowy z sosem majonezowo – koperkowym

Przygotowanie

1

Rybę umyj i osusz. Pokrój na na ok. 4 – 5 plasterków. Skrop sokiem z limonki i oprósz przyprawą do ryb oraz pieprzem. Odstaw na pół godziny.

2

Sos koperkowy: Majonez Kielecki wymieszaj ze śmietaną i koperkiem. Dopraw do smaku. Odstaw w chłodne miejsce.

3

Na patelni rozgrzej olej i ułóż kawałki ryby ze skórą do dołu. Smaż kilka minut z jednej i drugiej strony.

4

Podawaj rybę polaną sosem i udekorowaną koperkiem.

wydrukuj udostępnij

Przepisy i Porady

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowo – czekoladowa

wielu średnie

Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku

wielu średnie

Czytaj

Domowe chipsy ziemniaczane po kielecku

wielu średnie

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Czytaj

Kremowa pasta z fasoli

wielu łatwe

Drożdzowe bułeczki z szynką

wielu trudne

Czytaj

Drożdzowe bułeczki z szynką

wielu trudne

Babka majonezowa

wielu średnie

Czytaj

Babka majonezowa

wielu średnie

Stek w musztardowej marynacie

4 os. łatwe

Czytaj

Stek w musztardowej marynacie

4 os. łatwe

Kielecka kieszonka

wielu łatwe

Czytaj

Kielecka kieszonka

wielu łatwe

Sałatkowo – tostowy torcik

wielu średnie

Czytaj

Sałatkowo – tostowy torcik

wielu średnie

Sałatka śledziowo – buraczkowa

wielu łatwe

Czytaj

Sałatka śledziowo – buraczkowa

wielu łatwe

Sałatka wiosenna z fetą

1 os. łatwe

Czytaj

Sałatka wiosenna z fetą

1 os. łatwe

Na następną okazję...