Koreczki-klopsiki z musztardą
poziom
łatwe
dla ilu?
2 os.
czas
Składniki
- 500-600 g łopatki wieprzowej
- 1 jajko
- 1 cebula
- kilka ząbków czosnku
- 1 czerstwa bułka
- koperek i natka pietruszki
- sól, pieprz
- olej rzepakowy
- ulubiona Musztarda Kielecka
Koreczki-klopsiki z musztardą
Przygotowanie
1
Zmiel w maszynce mięso oraz namoczoną wcześniej w mleku i dobrze odciśniętą bułkę.
2
Do mięsa dodaj jajko, sól, pieprz oraz posiekaną natkę pietruszki i koperek. Całość wyrób na gładką, zwartą masę. Jeśli będzie zbyt rzadka, możesz dodać trochę bułki tartej.
3
Zwilżonymi wodą dłońmi uformuj okrągłe klopsiki. Następnie otocz je w mące.
4
Rozgrzej na patelni olej i podsmaż klopsiki na złoto z każdej strony. Podawaj z ulubioną Musztardą Kielecką.