Pyszne masło smakowe
bazylia czosnek koperek masło Na imprezę natka pietruszki papryka pieprz porada porady przyprawy zioła
udostępnij
Jeśli spowszedniało ci już zwyczajne masło, możesz wzbogacić jego smak, dodając do niego odrobinę naturalnych, aromatycznych przypraw. Np. pietruszkę, paprykę, czosnek, pieprz, koperek czy bazylię. Wystarczy utrzeć masło mikserem do momentu uzyskania płynnej konsystencji, a następnie dodać wybrane przyprawy. Po dokładnym wymieszaniu składników i uformowaniu, masło należy mocno schłodzić i wyjąć z zamrażalnika na godzinę przed podaniem.
Przepisy i Porady
Jak łatwo obrać pomidora
Na raz i dwa
Jak łatwo obrać pomidora
Sałatka wiosenna z fetą
1 os. łatwe
Sałatka wiosenna z fetą
1 os. łatwe
Zakręcone bułeczki ze szpinakiem
wielu trudne
Zakręcone bułeczki ze szpinakiem
wielu trudne
Domowy przecier pomidorowy
wielu łatwe
Domowy przecier pomidorowy
wielu łatwe
Kiszone cytryny
wielu łatwe
Kiszone cytryny
wielu łatwe
Tort wątróbkowo – majonezowy
wielu średnie
Tort wątróbkowo – majonezowy
wielu średnie
Baba piaskowa z majonezem
wielu średnie
Baba piaskowa z majonezem
wielu średnie
Sałatka brokułowa z fetą
wielu łatwe
Sałatka brokułowa z fetą
wielu łatwe
Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach
2 os. średnie
Pstrągi smażone w majonezowych koszulkach
2 os. średnie
Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym
wielu trudne
Sakiewki z serem pleśniowym zapiekane w sosie śmietanowym
wielu trudne
Taca smaków z dipami
wielu łatwe
Taca smaków z dipami
wielu łatwe
Sałatka pieczarkowa
wielu łatwe
Sałatka pieczarkowa
wielu łatwe