Łatwe zbieranie tłuszczu
Rodzinny niedzielny obiad równa się rosół. Nie każdy jednak lubi, gdy pływają w nim oka tłuszczu. Aby łatwo usunąć jego nadmiar z wywaru, najpierw trzeba go dobrze schłodzić. W tym celu napełnij dużą miskę wodą z lodem i umieść w niej garnek. Gdy bulion schłodzi się do temperatury pokojowej, wstaw go na noc do lodówki. Przez noc tłuszcz wypłynie na powierzchnię i stwardnieje, dzięki czemu łatwo będzie go zdjąć łyżką.
Przepisy i Porady
Pyszne gastrodyzjaki
Na randkę
Pyszne gastrodyzjaki
Smażenie ryb bez przykrego zapachu
Na pływająco
Smażenie ryb bez przykrego zapachu
Kieleckie hot-dogi
wielu łatwe
Kieleckie hot-dogi
wielu łatwe
Kanapkowy żaglowiec
1 os. łatwe
Kanapkowy żaglowiec
1 os. łatwe
Fantazyjny talerz
Na kinderbal
Fantazyjny talerz
Pyszna Lazania
wielu trudne
Pyszna Lazania
wielu trudne
Baba piaskowa z majonezem
wielu średnie
Baba piaskowa z majonezem
wielu średnie
Ciasto majonezowe z rabarbarem
wielu średnie
Ciasto majonezowe z rabarbarem
wielu średnie
Rosyjska sałatka śledziowa
4 os. łatwe
Rosyjska sałatka śledziowa
4 os. łatwe
Koreczki-klopsiki z musztardą
2 os. łatwe
Koreczki-klopsiki z musztardą
2 os. łatwe
Pałki w marynacie musztardowo-miodowej
4 os. średnie
Pałki w marynacie musztardowo-miodowej
4 os. średnie
Minisałatka nowalijkowa
wielu łatwe
Minisałatka nowalijkowa
wielu łatwe