Łatwe zbieranie tłuszczu

udostępnij

Rodzinny niedzielny obiad równa się rosół. Nie każdy jednak lubi, gdy pływają w nim oka tłuszczu. Aby łatwo usunąć jego nadmiar z wywaru, najpierw trzeba go dobrze schłodzić. W tym celu napełnij dużą miskę wodą z lodem i umieść w niej garnek. Gdy bulion schłodzi się do temperatury pokojowej, wstaw go na noc do lodówki. Przez noc tłuszcz wypłynie na powierzchnię i stwardnieje, dzięki czemu łatwo będzie go zdjąć łyżką.

Przepisy i Porady

Pyszne gastrodyzjaki


Na randkę

Czytaj

Pyszne gastrodyzjaki

Smażenie ryb bez przykrego zapachu


Na pływająco

Czytaj

Smażenie ryb bez przykrego zapachu

Kieleckie hot-dogi

wielu łatwe

Czytaj

Kieleckie hot-dogi

wielu łatwe

Kanapkowy żaglowiec

1 os. łatwe

Czytaj

Kanapkowy żaglowiec

1 os. łatwe

Fantazyjny talerz


Na kinderbal

Czytaj

Fantazyjny talerz

Pyszna Lazania

wielu trudne

Czytaj

Pyszna Lazania

wielu trudne

Baba piaskowa z majonezem

wielu średnie

Czytaj

Baba piaskowa z majonezem

wielu średnie

Ciasto majonezowe z rabarbarem

wielu średnie

Czytaj

Ciasto majonezowe z rabarbarem

wielu średnie

Rosyjska sałatka śledziowa

4 os. łatwe

Czytaj

Rosyjska sałatka śledziowa

4 os. łatwe

Koreczki-klopsiki z musztardą

2 os. łatwe

Czytaj

Koreczki-klopsiki z musztardą

2 os. łatwe

Pałki w marynacie musztardowo-miodowej

4 os. średnie

Czytaj

Pałki w marynacie musztardowo-miodowej

4 os. średnie

Minisałatka nowalijkowa

wielu łatwe

Czytaj

Minisałatka nowalijkowa

wielu łatwe